• fox sports Starboard windsurfing
  • fox sports Starboard windsurfing
  • fox sports Starboard windsurfing
  • fox sports Starboard windsurfing
  • fox sports Starboard windsurfing
  • fox sports Starboard windsurfing

severne

severne logo

Severne Sails Dealers Benelux

Severne Sails Test- en Rental centers Benelux

Severne Sails Website

Severne Sails Facebook

Severne Sails Teamriders


Severne Sails Stickers

Wij krijgen regelmatig stickeraanvragen van Severne Sails fans.

Stickers zijn altijd via uw Severne Sails Dealer te bestellen.

Kun je daar niet op wachten, dan kun je een lege GROTE envelop met voldoende porto naar onderstaand adres te sturen.
Schrijf je eigen adres op deze envelop.

Zit je op facebook, dan kun je ons volgen door onze StarboardBenelux pagina te liken.


Who better than Ben Severne to introduce the range:

Severne Star
"As always the design focus of the 2013 wave sails has been on reducing weight and increasing strength. To this end we've introduced SpiderFibre technology, removed all cosmetic insignia cloth, and analysed the necessity of every patch and component.
Cleaner, function driven panel layouts and superior materials mean the 2013 wave sails are even lighter and stronger than ever.
The Blade continues as the control-oriented wave sail, and the S-1 as the manoeuvre-oriented wave sail. There is more obvious differentiation with the S-1 using a 4-batten layout in all sizes. We also (re)introduce the Freek as the freestyle sail."

De Reflex4 is het nieuwe high performance race/slalom zeil van Severne. Door het unieke Reflex batten systeem heeft het zeil meer twist in overpowerde toestand, waardoor het met maximale controle accellereert.
Jurjen van der Noord zette in November 2012 een record van 51,26 knopen over 500 meter met de productie Reflex 3. Hiermee is hij de op 2 na snelste windsurfer van de wereld.

De Overdrive R4 is afgeleid van de Reflex, maar is toegankelijker en makkelijker op te tuigen ook met een 75% Blue line mast. Het design van het zeil is veranderd en het zeil is nog sneller downwind. Dit maakt de Overdrive uitermate geschikt voor GPS-Speedsurfers.

De NCX is het camberloze freeracezeil, geïnspireerd op de racezeilen, maar een stuk toegankelijker.
Desalniettemin een erg snel zeil. Kijk hier op deze link welke snelheden speedtopper Jurjen van der Noord ermee haalde.

De Turbo is door zijn twee cambers een zeer stabiele factor. vooral in de grotere maten is dit soms gewenst. De Convert is een betaalbaar, plug&play freeridezeil dat volledig uitgerust is met X-ply voor extreme duurzaamheid. De Gator is het allround cross-over zeil, de grotere maten zijn geschikt als wendbare freerider, terwijl de kleinere maten zich ook lenen voor in de golven.

Voor 2013 zijn de Severne wavezeilen lichter en sterker geworden. Door het gebruik van superlichte materialen in de top wordt het swing gewicht laag gehouden. De S-1 heeft in 2013 vier latten in alle maten, waardoor het zeil compacter en lichter is, wat de hanteerbaarheid vergroot en zorgt voor een iets softer vaargevoel. De S-1 is het technische wavezeil dat rotatiemoves in de golven makkelijk maakt. De Blade het allround high performance wavezeil van Severne. Geschikt voor 80% van de wavers. De Swat is een compact, pricepoint wavezeil geschikt voor de lichtere surfers, net als de Blade uitgevoerd met full X-ply.

Voor de kids is er in 2013 de XS-1 als package met mast en giek. Het materiaal is superlicht en zorgt ervoor dat de kleintjes makkelijk en snel een hoog niveau bereiken. De Synergy is het ideale tuig voor beginners- en windsup boards. De Synergy zorgt voor ultiem optuiggemak doordat alle maten op een mast passen.
Starboard, Severne, Airush. Fox sports staat voor windsurfen, kitesurfen en sup (stand up paddling)